Però com que encara em queda una setmana avui he fet Macarons. No macarrons no, Macarons. Unes galetes molt famoses que ara s'han posat de moda especialment a París, Londres i Nova York. He passat el matí buscant receptes diferents receptes fins que he trobat una que m'anava perfecte perquè tenia ja a casa tots els ingredients:
-130 gr de famina d'ametlla. No en tenia exactament, però em quedava ametlla molta dels panellets. Però només hi havia 100gr i l'he fet així.
-130gr de sucre glaç. Només n'he posat 100 perquè hi hagués la mateixa quantitat que de sucre.
-80gr de clares d'ou. N'he posat dues.
Hi ha receptes que aconsellen tamisar el sucre glas i la farina d'ametlla per separat i d'altres que ho aconsellen fer junt així que ho he fet de les dues maneres.
Després he muntat les clares d'ou. Ho he fet amb la thermomix i les he muntat massa. La propera vegada he d'intentar muntar menys les clares.
Després ho he barrejat enèrgicament, fent cercles. Fins que ha quedat una pasta fina i homogènia. En aquest punt hi he posat el colorant, vermell perquè les galetes quedessin roses per la Mel. Ho he tornat a remenar i no ho hauria d'haver fet. La propera vegada posaré el colorant que barregi les clares amb la farina i el sucre.
Després he posat la barreja a la màniga pastissera i he intentat fer puntes d'uns 2 cm. des de dins, des del centre.
Després s'ha de deixar reposar entre 15 minuts i tota la nit segons cada recepta. Jo les he deixades reposar unes 3 hores.
Desprès les he posat al forn a 160º. Algunes receptes posa 155º i altres diuen 175º. Hi han estat 7 minuts però m'ha semblat que encara no estaven. Les hi he deixat 2 minuts més.
Les he tret del forn i he vist que no eren el que havien de ser. No ha pujat el "peu", una característica d'aquesta galeta. I el sobre no era llis i brillant.
És important que per la propera vegada trobi la farina d'ametlla i no munti tant les clares.
He trobat que a la Mel, només per ser roses, ja li agradarien. N'he tastat una i m'ha semblat molt dolça, així que enlloc de farcir-la amb merengue ho faria només amb les clares muntades, una mica de sucre, poc, i el colorant blau.
Com que no he tastat les originals no sé si m'han quedat bé de gust o no però ens ha agradat molt com han quedat. Espero que us atreveiu a provar-ho!